Založ si blog

Čo o tebe napovie písmo

Grafológovia si pri skúmaní písma všímajú:

• Veľkosť písma
Čím je písmo väčšie, tým viac sebadôvery a ambícií jeho vlastník má. Veľké písmená naznačujú, že ide o vášnivú, veľkorysú osobu, ktorá sa cíti v spoločnosti príjemne. Extrémna veľkosť rukopisu poukazuje na hrdých ľudí, mnohokrát až príliš zahľadených do seba, resp. trpiacich syndrómom „Ja“. Môže symbolizovať tiež túžbu po slobode a aktívnejšom spôsobe života. Malé písmo odzrkadľuje skromnosť, nenáročnosť, dôkladnosť či opatrnosť.

• Zvýraznené slučky
Výraznejšie horné slučky v písmenách (napr. b, d, h, l) vypovedajú o schopnosti človeka impulzívne sa nadchnúť pre určitú vec, ale môžu signalizovať aj povrchnosť alebo nedôslednosť. Naopak, silnejšie slučky v dolnej časti (napr. g, j, y) podčiarkujú prirodzený inštinkt a zameranie dotyčnej osoby na materiálno. Neveľké spodné dĺžky týchto písmen ukazujú na neschopnosť presadiť sa, uzavretosť, potlačený pudový život alebo nedostatok rezervných síl.

• Sklon písma a temperament
Písmo naklonené doprava hovorí o otvorenej a srdečnej osobe, z ktorej vyžaruje prirodzenosť a spontánnosť. Na druhej strane môže byť aj prejavom nespokojnosti, náladovosti, nestálosti či chýbajúcej disciplíny.
Doľava naklonený rukopis prezrádza, že ide o samostatného, uzavretého človeka, ktorý nerád ukazuje svoje pocity navonok. Kolmo naklonené písmo signalizuje rozvážnosť, opatrnosť, triezvy a vecný pohľad na svet a osobu, ktorej nechýba pevná vôľa.
Výrazný sklon písma sa priraďuje často ľuďom s pevnou vôľou. Sú rozhodní, vedia sa presadiť, majú ale tiež sklon k tvrdohlavosti a sú netrpezliví.

• Odstup jednotlivých písmen
Ak sú jednotlivé písmená od seba vzdialené, tým viac to vypovedá o človeku, ktorý je duchom podnikavý, rád sa učí nové veci, cíti potrebu stále sa rozvíjať, no na druhej strane je netrpezlivý. Malý odstup znamená skôr nesmelosť a disciplínu. Veľké medzery medzi slovami zanechávajú ľudia konajúci s rozvahou, malé medzery zase impulzívne typy.

• Akády a grlandy
Arkádové písmo obsahuje vlnky, typické napr. pre vznosný oblúk písmena „m“, ktoré sme sa učili v škole. Takéto písmo symbolizuje často uzavretosť, zdržanlivosť a neschopnosť nadväzovať kontakty. Človek používajúci arkádové písmom je veľmi uzavretý a nie je ľahké preniknúť do jeho vnútorného života. Obrátená arkáda je označovaná ako girlanda Ten, kto píše girlandy (napr. u napísané ako „n“), by mal byť otvorený, ústretový, empatický, priateľský, alebo aj nesamostatný a ľahko ovplyvniteľný. Veľa úspešných a cieľavedomých ľudí píše n, m a u skoro nerozoznateľne.

Ak viete, že váš rukopis bude podrobený skúmaniu, napíšte daný text (väčšinou sprievodný list alebo životopis) len ak budete v dobrej fyzickej i psychickej kondícii. A nezabudnite, že tajomstvo vášho života sa skrýva za slovami, ktoré dávate na papier.

Typy hlasu

30.03.2016

1. Slabý a tichý hlas je hlasom človeka, ktorý veľa premýšľa. Býva zvyčajne skromný a o živote si nerobí veľké ilúzie. Všetko berie vážne a také, aké to v skutočnosti je. 2. Tenký až piskľavý hlas máva človek detsky naivný a nie celkom úprimný. Chce sa za každú cenu presadiť a v spoločnosti upútava na seba pozornosť. Na druhej strane je starostlivý a [...]

Analýza tváre – určujeme osobnosť

30.03.2016

Ustupujúce čelo Pod pojmom ustupujúce čelo si nepredstavujte vypadávanie vlasov. Čelo, ktoré sa zvažuje smerom k vlasovej línii, má napríklad Jessica Alba. Človek s takýmto čelom býva veľmi racionálne založený a len zriedkakedy koná impulzívne. Ak sa to týka aj vás, možno sedia aj ďalšie charakteristiky: neradi hovoríte o sebe a svojich pocitoch a z duše nenávidíte [...]

Polohy v spánku a osobnosť človeka

30.03.2016

V akej pozícii spíte najčastejšie? Možno si myslíte, že je to hlúpa otázka, ale pravdou je, že poloha v ktorej spíte má vplyv na vaše zdravie a vypovedá o tom, aký ste človek. POLOHA: „VOJAK“ – spíte na chrbte, s rukami pozdĺž tela Osobnosť: Ľudia, ktorí obľubujú túto polohu sú väčšinou kľudnej povahy a neradi robia z komára somára. Na druhú [...]

Západné Tatry, Baranec, mReportér

Patrí k tomu najkrajšiemu na Slovensku. Mohutný vrchol v Západných Tatrách je výzvou pre turistov

07.05.2024 05:00

Zábery, ktoré sa podarilo zachytiť mReportérke Ľubke Šeroňovej.

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

dreaminggirl14

...čítanie v iných ľuďoch....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 120899x
Priemerná čítanosť článkov: 5757x

Autor blogu

Kategórie

Archív