Založ si blog

Ako zapôsobiť na nového človeka?

Máte dôležité pracovné stretnutie, pohovor alebo sa chystáte na oslavu svojej kamarátky, kde nikoho nepoznáte a potrebujete zapôsobiť pozitívnym dojmom? Prezradíme vám, ako na to.

Každý z nás má tendenciu škatuľkovať na základe prvých pocitov, ktoré v nás človek zanechá na prvom stretnutí. Preto, ako zapôsobíme na svoje okolie, je v súčasnosti dôležité a pomáha nám to nielen pri budovaní našej profesijnej kariéry, ale aj pri naplňovaní našich snov a v súkromnom živote. Ako sa vlastne správať, aby sme zanechali pozitívny dojem? Vyskúšajte nasledujúce tipy:

Poznajte novinky

Kým sa vydáte na stretnutie, naštudujte si dôležité spoločenské udalosti a novinky. Získané informácie oceníte počas komunikácie s ostatnými a druhí zas ocenia, že máte prehľad a ste v obraze. Určite si vás každý pozitívne zapamätá viac, ako keby ste mali stáť v kúte bez možnosti zapojenia sa do debaty zo strachu, že nemáte čo povedať.

Buďte aktívna. Usmejte sa ako prvá a nadviažte očný kontakt
Nič sa síce nestane, ak pasívne čakáte, kým niekto druhý urobí prvý krok. No ak budete aktívna vy, máte väčšie možnosti poznať oveľa viac ľudí, z ktorých sa môžu stať neskôr vaši priatelia.

Vytvorte si originálnu vizitku

Predstavujete sa klasickým spôsobom a na otázku, čo robíte, odpovedáte stručne a priamo? Skúste si vytvoriť druhú vizitku a pútavým jednoduchým spôsobom opíšte, čo robíte alebo čo vás baví. Táto vizitka sa hodí najmä na neformálne stretnutia, kde ňou určite zaujmete. Napríklad, ak ste finančný poradca, na otázku, čo robíte, odpovedzte: Ja sa starám o to, aby bohatí ľudia mohli v noci spať. Uľahčí vám to nadviazať komunikáciu, lebo druhá osoba začne vyzvedať, kde vlastne pracujete.

Počas rozhovoru sa sústreďte na osobu, s ktorou komunikujete

Ak počas debaty s inou osobou blúdite očami po miestnosti, zanechá to v tom druhom negatívny dojem. Bude si myslieť, že ho v skutočnosti nepočúvate. Ťažko v ňom takýmto spôsobom vzbudíte pozitívne pocity. Preto, ak s niekým debatujete, pozerajte sa len naňho a aktívne ho počúvajte.

Otvorte sa druhým

Tu však opatrne. Niektorí ľudia radi rozprávajú o sebe, preto vaše príbehy nemusia byť pre nich zaujímavé. A nie všetky detaily sa hodia, aby ste ich prezradili. Voľte opatrnú cestu. Skúste klásť otázky a keď sa druhý nechytá, začnite stručne o sebe. Niekedy sa stane, že nezaberie ani to. Nič si z toho nerobte. Nemôžete byť sympatické pre všetkých.

Typy hlasu

30.03.2016

1. Slabý a tichý hlas je hlasom človeka, ktorý veľa premýšľa. Býva zvyčajne skromný a o živote si nerobí veľké ilúzie. Všetko berie vážne a také, aké to v skutočnosti je. 2. Tenký až piskľavý hlas máva človek detsky naivný a nie celkom úprimný. Chce sa za každú cenu presadiť a v spoločnosti upútava na seba pozornosť. Na druhej strane je starostlivý a [...]

Analýza tváre – určujeme osobnosť

30.03.2016

Ustupujúce čelo Pod pojmom ustupujúce čelo si nepredstavujte vypadávanie vlasov. Čelo, ktoré sa zvažuje smerom k vlasovej línii, má napríklad Jessica Alba. Človek s takýmto čelom býva veľmi racionálne založený a len zriedkakedy koná impulzívne. Ak sa to týka aj vás, možno sedia aj ďalšie charakteristiky: neradi hovoríte o sebe a svojich pocitoch a z duše nenávidíte [...]

Polohy v spánku a osobnosť človeka

30.03.2016

V akej pozícii spíte najčastejšie? Možno si myslíte, že je to hlúpa otázka, ale pravdou je, že poloha v ktorej spíte má vplyv na vaše zdravie a vypovedá o tom, aký ste človek. POLOHA: „VOJAK“ – spíte na chrbte, s rukami pozdĺž tela Osobnosť: Ľudia, ktorí obľubujú túto polohu sú väčšinou kľudnej povahy a neradi robia z komára somára. Na druhú [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.

dreaminggirl14

...čítanie v iných ľuďoch....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 119201x
Priemerná čítanosť článkov: 5676x

Autor blogu

Kategórie

Archív