Založ si blog

Typy chôdze a ich výklad

Chôdza „mladosť-pochabosť“- táto chôdza je veselá, neveľmi koordinovaná a pochabá. Človek, ktorý má tento typ chôdze nekráča normálne, väčšinou skacká alebo spomalene beží, ruky má často v lakťoch skrčené a voľne sa mu pohybujú okolo hornej časti tela. Má tvorivú, výnimočnú povahu, často výrazný hudobný talent a veľmi ojedinelý zmysel pre humor (vie sa napríklad hodiny smiať na príbehu o chlapčekovi, ktorého nešťastnou náhodou trefilo 13 000 voltov) , a väčšinou má len malý okruh dobrých priateľov.
Chôdza typu „ohnutý vešiak“- človek, ktorý má šťastie (alebo skôr nešťastie) na tento typ chôdze, má väčšinou prehnane sebavedomú, panovačnú povahu a organizačné schopnosti. V kolektíve býva prevažne obľúbený, ale zároveň i nenávidený a ohováraný, svojim až chorobným sebavedomím presviedča ľudí o svojej autorite. Nevýhoda je, že často trpí istým zákerným syndrómom, ktorý zvykne narobiť veľké škody v držaní tela, a ešte k tomu je vo väčšine prípadov neliečiteľný.
Chôdza „pyšná volejbalistka“- tento človek je výnimočne cieľavedomý a svedomitý, prehnane zodpovedný a často aj žiarlivý a závistlivý- má teda veľmi problémovú povahu. Jeho chôdza je vzpriamená a hrdá, silne pri nej pohupunje hlavou zboka nabok a hádže vlasmi (pri urazenosti je efekt ešte väčší) . Tento človek má úzky vzťah k športu a hip-hopu. Má veľkú tendenciu stať sa novou slovenskou volejbalovou nádejou. Veľmi mu záleží na jeho povesti v kolektíve, musí byť obľúbený.
Chôdza „skrčená Karabová“- typ človeka, ktorý sa zväčša pohybuje touto chôdzou, má zádumčivú povahu, rôzne nálady, často ho ovláda melanchólia. Vie byť však aj veselý, má zaujímavý zmysel pre humor, a občas nejaké trefné poznámky. Vie sa smiať aj na úplne nevtipných a vážnych veciach, (ako letný tábor Gazdáčik a smutná balada Who killed bambi?) a vyniká suchými poznámkami. Jeho chôdza je skrčená, plíživá, s rukou na zadnej časti tela. V niektorých prípadoch dominuje veľká hlava v tvare vajca a orlí nos. Tento človek má prudké umelecké nadanie a sám si to plne uvedomuje.
Chôdza á la „rozheganý šňupal“- tento človek je silne ( až životne) poznačený pogom, jeho chôdza je knísavá a bezstarostná. Keď kráča rýchlo, niekedy sa môže zdať, že neudrží rovnováhu že nohy kladie až neprirodzene ďaleko od seba (a v čudných uhloch) títo ľudia často bývajú punkeri s veselou, všetečnou povahou, väčšinou bez zábran.

Typy hlasu

30.03.2016

1. Slabý a tichý hlas je hlasom človeka, ktorý veľa premýšľa. Býva zvyčajne skromný a o živote si nerobí veľké ilúzie. Všetko berie vážne a také, aké to v skutočnosti je. 2. Tenký až piskľavý hlas máva človek detsky naivný a nie celkom úprimný. Chce sa za každú cenu presadiť a v spoločnosti upútava na seba pozornosť. Na druhej strane je starostlivý a [...]

Analýza tváre – určujeme osobnosť

30.03.2016

Ustupujúce čelo Pod pojmom ustupujúce čelo si nepredstavujte vypadávanie vlasov. Čelo, ktoré sa zvažuje smerom k vlasovej línii, má napríklad Jessica Alba. Človek s takýmto čelom býva veľmi racionálne založený a len zriedkakedy koná impulzívne. Ak sa to týka aj vás, možno sedia aj ďalšie charakteristiky: neradi hovoríte o sebe a svojich pocitoch a z duše nenávidíte [...]

Polohy v spánku a osobnosť človeka

30.03.2016

V akej pozícii spíte najčastejšie? Možno si myslíte, že je to hlúpa otázka, ale pravdou je, že poloha v ktorej spíte má vplyv na vaše zdravie a vypovedá o tom, aký ste človek. POLOHA: „VOJAK“ – spíte na chrbte, s rukami pozdĺž tela Osobnosť: Ľudia, ktorí obľubujú túto polohu sú väčšinou kľudnej povahy a neradi robia z komára somára. Na druhú [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

dreaminggirl14

...čítanie v iných ľuďoch....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 119821x
Priemerná čítanosť článkov: 5706x

Autor blogu

Kategórie

Archív