Polohy v spánku a osobnosť človeka

30. marca 2016, dreaminggirl14, Nezaradené

V akej pozícii spíte najčastejšie? Možno si myslíte, že je to hlúpa otázka, ale pravdou je, že poloha v ktorej spíte má vplyv na vaše zdravie a vypovedá o tom, aký ste človek.

POLOHA: „VOJAK“

– spíte na chrbte, s rukami pozdĺž tela

Osobnosť: Ľudia, ktorí obľubujú túto polohu sú väčšinou kľudnej povahy a neradi robia z komára somára. Na druhú stranu, kladú na seba a svoje okolie vysoké nároky a neuspokoja sa z priemerom.

POLOHA: „HVIEZDICA“

– ležíte na chrbte, ruky máte nad hlavou alebo pod vankúšom

Osobnosť: Títo ľudia sú opisovaní ako dobrý poslucháči a priatelia. Sú schopní spraviť takmer čokoľvek, len aby pomohli a neradi sú stredobodom pozornosti.

POLOHA: „VOĽNÝ PÁD“

– spíte na bruchu , s hlavou do strany

Osobnosť: Tí, čo obľubujú spanie na bruchu s hlavou do jednej strany sa definujú ako drzí extroverti. Často sú nervózni a kritické slová si berú veľmi osobne. Majú moc ovplyvňovať ľudí.

POLOHA: „PLOD“

– spíte na boku, schúlený do klbka

Osobnosť: Ľudia spiaci v tejto polohe (z 1000 testovaných ich bolo až 41%) sú zraniteľní a citliví. Ťažko sa otvárajú cudzím ľuďom, pretože sú hanbliví, no pokiaľ si ich získate, sú to verní a dobrí priatelia, či partneri.

POLOHA: „PRAVÍTKO“

– pozícia naboku, s rukami pozdĺž tela

Osobnosť: Sú to silne sociálni a veľmi tolerantní ľudia. Ich veľkou slabosťou je dôveryhodnosť, dokonca aj voči cudzím ľuďom. Preto sa ľahko nechajú oklamať a podviesť.

 

POLOHA: „KONTAKT“

– spíte naboku, ruka je akoby k niekomu vysunutá

Osobnosť: Sú to ľudia otvorení novým veciam, no niekedy až prílišne cynickí. Trvá im veľmi dlho, než sa rozhodnú, pretože zvažujú a porovnávajú všetky klady a zápory, ktoré majú k dispozícii a s rozhodnutiami si tým pádom dávajú načas. Ak sa však pre niečo rozhodnú, ich postoj, názor a presvedčenie sa mení veľmi ťažko.