Založ si blog

Ruky – zrkadlo do duše

Náuka o čítaní z ruky sa volá chiromantia a jej základy boli položené pred tisícročiami v Ázii. Ten, kto vie dobre čítať z ruky, dokáže rozpoznať z čiar na dlani váš zdravotný stav, všetky dispozície ku vzdelaniu alebo talent. Do dlane je vpísaná aj naša psychická stránka: lásky, vzťahy, osudové udalosti. Pravá ruka nám ukazuje, čo sme až doteraz s naším životom urobili a čo máme ešte naplánované. Ľavá ruka, tiež sa jej hovorí ruka dedičná, zobrazuje naše pôvodné životné poslanie, a tiež to, čo môže priniesť budúcnosť.

Dajte si však pozor na rôznych „komerčných podvodníkov“, ktorí tvrdia, že iba z fotografie či odtlačku dlane neomylne dokážu vyčítať všetko, čo chcete vedieť.

„Každú ruku si musím podrobne prezrieť. Z fotografie ani odtlačku nie je možné zistiť všetky dôležité maličkosti. Každá, aj tá najmenšia drobnosť niečo znamená. Dôležitá je aj veľkosť ruky, jej pohyblivosť, sfarbenie pokožky, výška jednotlivých pahorkov aj hĺbka čiar, „prezradil nám Marin Dobrev, ktorý sa chiromantii venuje už viac ako päťdesiat rokov.

Odborníci sa zhodujú v tom, že ľudská dlaň je popri ľudskom oku najvernejším obrazom človeka. Pozrite sa na tú svoju a za pár minút zistíte, čo všetko o vás prezradí.


Rozlišujeme dva typy rúk:

Senzitívne: Vyznačujú sa tým, že sú úzke, dlhé a drobné. Vyzerajú krehko a patria citlivej osobe, ktorej život podlieha mnohým výkyvom.

Realistické: Majú zvyčajne štvorcový tvar, sú široké. Vidíme ich často u ľudí, ktorí na ostatných môžu pôsobiť netrpezlivo, energicky a úprimne.

Typy:

Ruka lopatkovitého tvaru: Je široká, silná a má vejárovité konce prstov. To značí sebavedomie, energiu, tvrdohlavosť, ale aj otvorenosť všetkému novému.

Kvadratická ruka: Dlaň má tvar štvorca a konce prstov sú oblé. Ľudia s takouto rukou majú radi poriadok, stabilitu a sú metodickí.

Psychická: Má dlhé, na konci zúžené prsty. Vypovedá o kreativite a schopnosti vzdelávať sa. Osoby s takými rukami sa ľahko nechajú ovplyvniť druhými.

Kónická: Konce prstov aj zápästia sú úzke, ruka má hebkú kožu. To vypovedá o kreativite, intuícii, impulzivite a romantickej duši. Ľudia s takouto rukou bývajú nestáli.

Úplne „čistý“ typ nájdete veľmi zriedka, ľudia zvyčajne mávajú ruky, ktoré nesú rôzne znaky, z ktorých možno usudzovať na jednotlivé vlastnosti.


Veľkosť:

Široká značí človeka, ktorý je citlivý, tolerantný a otvorený všetkému novému.

Úzke ruky ukazujú na ľudí, ktorí majú pevný životný plán, môžu byť ale trochu úzkoprsí.

Malú ruku majú na počudovanie ľudia, ktorí sa nezaoberajú maličkosťami. Naopak veľké ruky patria tým, ktorí si všímajú detaily a presnosť je pre nich veľmi dôležitá.


Pohyblivosť – flexibilita ruky:

Stuhnutá ruka s veľmi zlou ohybnosťou poukazuje na urputný a obozretný charakter. Pevná značí veľkú životnú silu, ale aj opatrnosť voči citovým záležitostiam.

Flexibilné ruky majú ľudia, ktorí vedia dobre reagovať na nové a nečakané situácie.

Veľmi pohyblivé ruky (hyperflexibilní) majú ľudia ľahko ovplyvniteľní a prelietaví.


Prsty:

Dlhé svedčia o láske k detailom, trpezlivosti a analytických schopnostiach. Poukazujú však aj na tendenciu trucovať, keď všetko nie je podľa plánu.

Majiteľ krátkych prstov býva zvyčajne v obraze, má prehľad o situácii, na detaily príliš nedbá.

Hrubé a mäsité prsty mávajú ľudia so sklonom k luxusu a pôžitkárstvu, kto má tenké prsty, býva náchylný k odcudzeniu sa blízkym aj svetu.

Čo prezrádza tvar a dĺžka prstov?

Dlhé: inteligencia

Krátke: menej inteligencie, impulzivnosť, unáhlenosť

Výrazné členenie: pomalšie uvažovanie, svedomitosť

Lopatkovité: činorodosť, nepokoj

Úzke, ohybné: ohľaduplnosť, pozornosť

Silné: opatrnosť, rozvaha

Štíhle: zmysel pre estetiku, uzavretosť

Kónické: umelecké sklony, impulzívnosť

Hrubé a krátke: sebectvo

Krivé: popudlivosť, zlostnosť

Hrčovité: dôstojnosť, hĺbavosť

Tenké kĺby: Impulzívnosť, rýchle myslenie

Veľké kĺby: racionálne a metodické uvažovanie


 

Typy hlasu

30.03.2016

1. Slabý a tichý hlas je hlasom človeka, ktorý veľa premýšľa. Býva zvyčajne skromný a o živote si nerobí veľké ilúzie. Všetko berie vážne a také, aké to v skutočnosti je. 2. Tenký až piskľavý hlas máva človek detsky naivný a nie celkom úprimný. Chce sa za každú cenu presadiť a v spoločnosti upútava na seba pozornosť. Na druhej strane je starostlivý a [...]

Analýza tváre – určujeme osobnosť

30.03.2016

Ustupujúce čelo Pod pojmom ustupujúce čelo si nepredstavujte vypadávanie vlasov. Čelo, ktoré sa zvažuje smerom k vlasovej línii, má napríklad Jessica Alba. Človek s takýmto čelom býva veľmi racionálne založený a len zriedkakedy koná impulzívne. Ak sa to týka aj vás, možno sedia aj ďalšie charakteristiky: neradi hovoríte o sebe a svojich pocitoch a z duše nenávidíte [...]

Polohy v spánku a osobnosť človeka

30.03.2016

V akej pozícii spíte najčastejšie? Možno si myslíte, že je to hlúpa otázka, ale pravdou je, že poloha v ktorej spíte má vplyv na vaše zdravie a vypovedá o tom, aký ste človek. POLOHA: „VOJAK“ – spíte na chrbte, s rukami pozdĺž tela Osobnosť: Ľudia, ktorí obľubujú túto polohu sú väčšinou kľudnej povahy a neradi robia z komára somára. Na druhú [...]

Francúzsko, hasiči, požiar

V Maďarsku zomrela jedna osoba pri požiari v domove dôchodcov

28.03.2024 11:17

Pravdepodobnou príčinou požiaru bolo fajčenie v posteli, vyšetrovanie však ešte prebieha.

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

dreaminggirl14

...čítanie v iných ľuďoch....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 117611x
Priemerná čítanosť článkov: 5601x

Autor blogu

Kategórie

Archív