Založ si blog

Symbolika farieb

Niekto rád nosí červené oblečenie, iný má obľúbenú napríklad zase len čiernu. Veľa ľudí sa vyžíva v modrej. Každý máme nejakú. Farbu, ktorá sa nám páči. Niečo v nás evokuje, upokojuje nás alebo k nej máme iný vzťah. Ale vedeli ste, čo na vás vlastne prezradí?

Čierna

Akí ste: Ľudia, ktorí majú radi čiernu, sú často umelecky nadaní a citliví. Rozhodne nepatria medzi extrovertov. Len tak každého si nepripustia k telu a neradi sa zverujú, odkrývanie svojho vnútra je pre nich tabu.

Čo symbolizuje: Hrozbu, smútok, ale aj moc a autoritu. Čo je čierne a tmavé, vnímame ako podozrivé. Je spájaná s tmou, z ktorej často prichádza nebezpečenstvo. V niektorých kultúrach je čierna spájaná so sexualitou.

Biela

Akí ste: Ľudia s obľubou v bielej sú obvykle organizovaní. Prevláda u nich logické myslenie. V živote majú dokonalý poriadok. Spájame ju s čistotou a nevinnosťou.

Čo symbolizuje: Voľný priestor a chlad až sterilitu. Pripomínať, že je nemocničnou farbou, asi nemusíme. Biela je odtieňom neutrality, mieru, nového začiatku, oslobodenia. Väčšinou ju majú radi cudní, pravdovravní, ale aj nekompromisní ľudia.

Červená

Akí ste: Tí, ktorí milujú červenú, žijú svoj život naplno. Sú vášniví, húževnatí a vždy dosiahnu to, čo si zmyslia. Väčšinou si ju vyberajú sebavedomí, silní, impulzívni a energickí ľudia s jasnými cieľmi.

Čo symbolizuje: Lásku i teplo. Zároveň ale aj negatívne emócie, napríklad agresivitu alebo zlosť. Pamätajte, že účinkuje nielen na býka, skrátka priťahuje pozornosť.

Modrá

Akí ste: Ak je vaša obľúbená farba modrá, milujete harmóniu, ste spoľahliví, citliví a vždy sa snažíte myslieť na ostatných. Chcete mať pocit, že je všetko čisté a upratané. Stabilita je najdôležitejším aspektom vo vašom živote. Modrú majú radi otvorení a priateľskí ľudia.

Čo symbolizuje: Pokoj, vyrovnanosť, usporiadanosť, systematickosť, smútok, ľahostajnosť a odstup. Podľa psychológov ako jedna z mála nevyvoláva chuť k jedlu.

Zelená

Akí ste: Tí, ktorí majú radi túto farbu, sú často láskaví, verní a úprimní. Milovníci zelenej starostlivo dbajú na svoju povesť, na to, čo si o nich myslia ostatní. Väčšinou si ju obľúbia dobrosrdeční ľudia, ochotní pomáhať.

Čo symbolizuje: Je spätá s prírodou, pokojom, šťastím, zdravím a plodnosťou. Na druhej strane je symbolom žiarlivosti. Pri pohľade na zelenú si naše oči údajne najviac oddýchnu, pomáha aj deťom naučiť sa čítať.

Žltá

Akí ste: Farba pozitívne naladených ľudí, kreatívcov a vyrovnaných pováh, čo bez najmenších problémov zvládajú záťažové situácie. Radi sa učia nové veci. Žltá dvíha náladu, pretože odráža veľa svetla.

Čo symbolizuje: Evokuje frustráciu a hnev, vraj zrýchľuje metabolizmus a púta pozornosť. Žltú vyhľadávajú nezávislí ľudia, ktorí radi cestujú a objavujú nové veci.

Fialová

Akí ste: Zrejme ste umelecky nadaní a jedineční. Máte síce rešpekt k ostatným, ale pozor, občas môžete byť vo svojom vystupovaní arogantní.

Čo symbolizuje: Originalitu, samostatnosť, nezávislosť v názoroch, náročnosť na blízke okolie.

Hnedá

Akí ste: Ľudia, ktorí preferujú hnedú, sú dobrými priateľmi, na ktorých sa aj v tých najťažších chvíľach môžete stopercentne spoľahnúť. Sú vždy spravodliví. Ide o rodinné typy.

Čo symbolizuje: Je farbou zeme. Spájame si ju so silou, spoľahlivosťou, bezpečím, teplom, pohodou, ale aj so smútkom a izoláciou. Preferujú ju tí, ktorí stoja nohami na zemi, milujú prírodu a vedia dobre hospodáriť.

Typy hlasu

30.03.2016

1. Slabý a tichý hlas je hlasom človeka, ktorý veľa premýšľa. Býva zvyčajne skromný a o živote si nerobí veľké ilúzie. Všetko berie vážne a také, aké to v skutočnosti je. 2. Tenký až piskľavý hlas máva človek detsky naivný a nie celkom úprimný. Chce sa za každú cenu presadiť a v spoločnosti upútava na seba pozornosť. Na druhej strane je starostlivý a [...]

Analýza tváre – určujeme osobnosť

30.03.2016

Ustupujúce čelo Pod pojmom ustupujúce čelo si nepredstavujte vypadávanie vlasov. Čelo, ktoré sa zvažuje smerom k vlasovej línii, má napríklad Jessica Alba. Človek s takýmto čelom býva veľmi racionálne založený a len zriedkakedy koná impulzívne. Ak sa to týka aj vás, možno sedia aj ďalšie charakteristiky: neradi hovoríte o sebe a svojich pocitoch a z duše nenávidíte [...]

Polohy v spánku a osobnosť človeka

30.03.2016

V akej pozícii spíte najčastejšie? Možno si myslíte, že je to hlúpa otázka, ale pravdou je, že poloha v ktorej spíte má vplyv na vaše zdravie a vypovedá o tom, aký ste človek. POLOHA: „VOJAK“ – spíte na chrbte, s rukami pozdĺž tela Osobnosť: Ľudia, ktorí obľubujú túto polohu sú väčšinou kľudnej povahy a neradi robia z komára somára. Na druhú [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

dreaminggirl14

...čítanie v iných ľuďoch....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 117741x
Priemerná čítanosť článkov: 5607x

Autor blogu

Kategórie

Archív