Založ si blog

Čo povie o človeku jeho facebook?

Podľa viacerých zahraničných médií, tím vedcov z University of Kansas sledoval kľúčové prvky správania na Facebooku – komentovanie príspevkov, pridávanie príspevkov, čo lajkujete a podobne. Zisťovali, ako naša aktivita súvisí s osobnostnou charakteristikou. Profily jednotlivých užívateľov a ich správanie na sociálnej sieti ukázali ľuďom, ktorí ich nikdy nevideli. Len podľa profilu mali určiť, aký je jeho majiteľ.

Z analýzy výsledkov vyplynulo, že určité správanie na Facebooku skutočne súvisí s istými osobnostnými charakteristikami a navyše, že ľudia vedia toto správanie dobre vyčítať ako typické znaky určitých osobnostných charakteristík.

Najľahšie vedia ľudia určiť podľa správania sa užívateľa na Facebooku jeho extrovertnosť. Tiež dobre interpretujú vľúdnosť a úprimnosť. Menej sa už dá rozoznať svedomitosť. Vôbec sa ale nedá odhadnúť, či je človek neurotický – tendencia k pesimizmu, emocionálna a duševná labilita, úzkosť a strach.

Najľahšie spoznáte, že ide o extrovertnú osobu podľa toho, že má viac priateľov, často ich označuje na svojich fotkách a ju samotnú tiež označujú iní, často aktualizuje svoje statusy a tiež majú pozitívny obsah. Často používa citoslovcia a emocionálne zafarbené slová.

V jednom sa ale mnohí mýlia, keď posudzujú človeka podľa toho, koľkým ľuďom sa páči jeho fotka či príspevok. „To bohužiaľ o dotyčnom nevypovedá nič, nech si už mnohí robia akékoľvek závery,“ tvrdí docent Jeffrey Hall, autor výskumu.

Vľúdni ľudia majú tendenciu pridávať menej príspevkov, úprimní a otvorení ľudia menej často reagujú na príspevky druhých, ale častejšie aktualizujú svoj status príspevkami s politickým obsahom. Svedomití jedinci častejšie súhlasia s príspevkami druhých.

Typy hlasu

30.03.2016

1. Slabý a tichý hlas je hlasom človeka, ktorý veľa premýšľa. Býva zvyčajne skromný a o živote si nerobí veľké ilúzie. Všetko berie vážne a také, aké to v skutočnosti je. 2. Tenký až piskľavý hlas máva človek detsky naivný a nie celkom úprimný. Chce sa za každú cenu presadiť a v spoločnosti upútava na seba pozornosť. Na druhej strane je starostlivý a [...]

Analýza tváre – určujeme osobnosť

30.03.2016

Ustupujúce čelo Pod pojmom ustupujúce čelo si nepredstavujte vypadávanie vlasov. Čelo, ktoré sa zvažuje smerom k vlasovej línii, má napríklad Jessica Alba. Človek s takýmto čelom býva veľmi racionálne založený a len zriedkakedy koná impulzívne. Ak sa to týka aj vás, možno sedia aj ďalšie charakteristiky: neradi hovoríte o sebe a svojich pocitoch a z duše nenávidíte [...]

Polohy v spánku a osobnosť človeka

30.03.2016

V akej pozícii spíte najčastejšie? Možno si myslíte, že je to hlúpa otázka, ale pravdou je, že poloha v ktorej spíte má vplyv na vaše zdravie a vypovedá o tom, aký ste človek. POLOHA: „VOJAK“ – spíte na chrbte, s rukami pozdĺž tela Osobnosť: Ľudia, ktorí obľubujú túto polohu sú väčšinou kľudnej povahy a neradi robia z komára somára. Na druhú [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

dreaminggirl14

...čítanie v iných ľuďoch....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 117721x
Priemerná čítanosť článkov: 5606x

Autor blogu

Kategórie

Archív