Založ si blog

Ako na prvý pohľad odhadnúť človeka

Spoznávanie nových ľudí patrí do nášho života. Či už je to v práci, v škole alebo na dovolenke, človek je tvor spoločenský a podvedome vyhľadáva ľudskú spoločnosť.

Odhadnúť osobnosť človeka pri prvom stretnutí nie je jednoduché a vsadiť na prvý dojem, nemusí byť to pravé. Môžete sa však naučiť pár základných rád, ktoré vám pomôžu lepšie spoznať nových ľudí.

Priamy pohľad

Všimli ste si ako málo ľudí sa vám pozrie priamo do očí? Priamy očný kontakt je veľmi dôležitý pri nadväzovaní akýchkoľvek kontaktov, a preto nerobte túto chybu ani vy. Oči človeka prezradia, či už má dobré alebo zlé úmysly. Ak hľadáte niekoho na koho sa dá spoľahnúť, budú to práve tí ľudia, ktorí majú vytrvalý a stabilný očný kontakt, neuhýbajú pohľadom a nie sú nervózni.

Mnoho odborníkov študuje charakter človeka aj podľa jeho výzoru. Pri očiach to platí rovnako. Ideálne by mali byť oči vzdialené od seba približne vzdialenosť ďalšieho oka. Ak má človek oči blízko pri sebe, tým má „užší“ názor na svet a jeho názory sú veľmi subjektívne. Naopak, ak má niekto oči ďaleko od seba, tým viac sa na svet pozerá zo širšej perspektívy.

Vyjadrovanie človeka

S ústami sa spája reč a vyjadrovanie človeka. Podľa toho dokážete jednoducho zistiť, či je človek asertívny, komunikatívny alebo skôr uzavretý do seba. Na hlbšiu analýzu je však nutné človeka dlhšie poznať. Správanie v kritických situáciách vie najlepšie odhaliť pravú osobnosť človeka.

Z hľadiska výzoru pier by sa toho dalo taktiež veľa vyčítať. Ak má osoba spodnú peru omnoho plnšiu ako hornú, znamená to, že nevie opätovať city, ak je to naopak, títo ľudia bývajú milujúci partneri. Príliš malé pery môžu značiť, že sa jedná o človeka zaujatého samým sebou a naopak plné pery znamenajú, že si vie človek život užívať.

Podanie rúk

Ak sa máte možnosť s daným človekom zoznámiť osobne, veľmi veľa vám napovie aj podanie ruky. To vie už hneď na začiatku vzťahu určiť, kto je dominantnejší a kto sa nechá viesť. Ak vám človek podá ruku a stisne ju oboma rukami, znamená to dobrosrdečnosť. Na druhej strane ho však robia práve tí, ktorí majú pocit istej nadradenosti.

Ak pri podávaní rukou pritiahnete človeka k sebe, znamená to pocit neistoty z vašej strany, kedy dávate najavo, že sa cítite dobre len vo vašej zóne. Najlepším spôsobom je podať ruku pevne a pozerať sa človeku priamo do očí.

Typy hlasu

30.03.2016

1. Slabý a tichý hlas je hlasom človeka, ktorý veľa premýšľa. Býva zvyčajne skromný a o živote si nerobí veľké ilúzie. Všetko berie vážne a také, aké to v skutočnosti je. 2. Tenký až piskľavý hlas máva človek detsky naivný a nie celkom úprimný. Chce sa za každú cenu presadiť a v spoločnosti upútava na seba pozornosť. Na druhej strane je starostlivý a [...]

Analýza tváre – určujeme osobnosť

30.03.2016

Ustupujúce čelo Pod pojmom ustupujúce čelo si nepredstavujte vypadávanie vlasov. Čelo, ktoré sa zvažuje smerom k vlasovej línii, má napríklad Jessica Alba. Človek s takýmto čelom býva veľmi racionálne založený a len zriedkakedy koná impulzívne. Ak sa to týka aj vás, možno sedia aj ďalšie charakteristiky: neradi hovoríte o sebe a svojich pocitoch a z duše nenávidíte [...]

Polohy v spánku a osobnosť človeka

30.03.2016

V akej pozícii spíte najčastejšie? Možno si myslíte, že je to hlúpa otázka, ale pravdou je, že poloha v ktorej spíte má vplyv na vaše zdravie a vypovedá o tom, aký ste človek. POLOHA: „VOJAK“ – spíte na chrbte, s rukami pozdĺž tela Osobnosť: Ľudia, ktorí obľubujú túto polohu sú väčšinou kľudnej povahy a neradi robia z komára somára. Na druhú [...]

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

dreaminggirl14

...čítanie v iných ľuďoch....

Štatistiky blogu

Počet článkov: 21
Celková čítanosť: 119545x
Priemerná čítanosť článkov: 5693x

Autor blogu

Kategórie

Archív